ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СА САРАДНИЦИМА ОБИШАО РАДОВЕ У ДНЕВНОМ БОРАВКУ ПУЖ

Председник општине Никола Вучен, заменица председника општине Ђурђина Младеновић, директор Центра за социјални рад Данило Лабус и риководилац Дневног боравка за децу и одрасле са сметњама у развоју Сања Ђорђевић данас су обишли радове у Дневном боравку ПУЖ где су у току уређење и адаптација просторија. Општина је, као што је недавно обећао председник Вучен, определила средства за реновирање ПУЖА што подразумева кречење целог објекта, замену намештаја, кухиње и грејних тела.
Последњи пут овај објекат реновиран је пре десет година средствима донатора. Овај објекат је саграђен 2000. а почело је са радом 2003. године и намењен особама са сметњама у развоју. Дневни боравак ПУЖ је од Министартва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 2017. године добило лиценцу за рад. Дневни боравак садржи собу за дневне активности, салу за кинези терапију, сензорну собу, кухињу, трпезарију и просторије за индивидуални рад са децом. Један је од најбоље опремљених објеката у Србији који корисницима пружа адекватну бригу обухваћену едукативним и васпитним радом, стицањем социјалних вештина и развојем психомоторике и когнитивних способности.
Стручни тим чине дефектолози, медицинска сестра, физиотерапеут и неговатељица. Тренутно је у боравку седамнаест корисника узраста од 5 до 55 година.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *