НОВИ АМБАСАДОР КОРЕЈЕ У ПСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Нови амбасадор Републике Кореје, Ли Ђеунг, свој први радни дан провео је у Смедеревској Паланци.
Ово је прва званична посета његове екселенције неком граду у Србији,након што је јуче предао акредитивна писма председнику Републике Србије, Александру Вучићу. Амбасадор Ли, је одлучио да прва званична посета буде баш Смедеревској Паланци и фабрици Кјунгшин Кејбл, али, како навео, неће бити последња.


-Имао сам веома пријатан састанак са председником општине Николом Вученом и директором Корејске фабрика. Овај састанак је био веома продуктиван. Ово је моја прав посета Паланци. Планирам да долазим често, јер сам овде већ стекао пријатеље. Надам се да ћемо понудити више послова овде, и допринети развоју економије, како овог града, тако и Србије, рекао је амбасадор. Амбасадор Ли је поручио да ће наставити рад својих претходника на промовисању Србије као одличне дестинације за инвестиције корејских компанија, као и Смедеревску Ппаланку где је изграђена прва Корејска фабрика.


Председник општине Никола Вучен константовао је да смо у последње време значајно повећали привредну сарадњу са Републиком Корејом као и трговинску размену. Добар пример за то је и наша општина. –Захваљујем амбасадору у своје лично име и у име свих грађана Паланке на данашњој посети. На важности ове посете, јер је Република Кореја још једном показала колико је битно да наше две земље негују добре односе на свим нивоима: од индустрије, туризма и културе. Сигуран сам да ће данашња посета амбасадора Лиа донети и Смедеревској Паланци неке нове пројекте које ћемо унаредном периоду реализовати, реако је Вучен.
Амбасадор Ли је у пратњи својих домаћина , након састанка са председником општине, обишао фабрику Кјунгшин Кејбл.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *