МИНИСТАРСТВО КУЛТУРЕ ОДОБРИЛО СРЕДСТВА ЗА НАСТАВАК РАДОВА НА ЗГРАДИ КУД-а ГОША

Министасртво културе Владе Републике Србије одобрило је додатна 2 милиона динара за завршене радова на изградњи нове зграде Културно уметничког друштва „Гоша“. Захваљујући подршци локалне самоуправе и председника општине Смедеревска Паланка Николе Вучена, Министарство културе је препознало значај овог пријекта који је заснована у великој мери на обезбеђивању услова за правилан развој, васпитање и образовање младих гедерација.
-Захваљујући потпредседници Владе Републике Србије и министарки, Маји Гојковић која је препознала значај овог пројекта и великој подршци председника општине, Николе Вучена, КУД „Гоша“ је добило тражена средтва за завршетак радова на просторијама. Основни циљ Друштва је да се кроз песму, игру и дружење измашта лепши и прихватљивији свет, свет по мери човека и његових духовних потреба, рекао је Владимир Арсић, члан акционог тима за изградњу инфраструктуре КУД-а Гоша.
Културно уметничко друштво „Гоша“ из Смедеревске Паланке од свог оснивања, 1977. године користило је просторије које су биле у власништву „Гоша Дибут“. Након приватизације, ове Гошине целине, остали су без простора за рад. На иницијативу управе КУД-а и локалне самоуправе, изградња новог објекта започета је 2006. године средствима Националног инвестициооног плана у износу од 2.000.000 динара, средствима локалне самоуправе у износу од 2.000.000 и донацијама од 500.000 динара. Министарство културе у августу прошле године одобрило је око 1.400.000 динара, а ове године још додатна 2 милиона динара за завршне радове.
Ова средства су утрошена за изградњу објекта и уређење унутрашњости. У протеклом периоду урађени су санитарни чворови, подови, кухиња, сала са тренажним огледалима. економат и пријемна просторија.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *