МИНИСТАРКА ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ПОСЕТИЛА СМЕДЕРЕВСКУ ПАЛАНКУ

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић данас је посетила Смедеревску Паланку. Повод за посету је била реализација пројекта побољшања енергетске ефикасности. Најпре је обишла домаћинство Станојевић, једно од 50 домаћинстава, на територији општине, које је искористило субвенције за замену врата и прозора. Потом је, у Шулејићевој улици, обишла радове који се тренутно изводе на замени столарије у домаћинству Марковића.
-Драго ми је што данас овде можемо да говоримо о ономе што смо урадили. Веома је значајно то што пројектом побољшања енергетске ефикасности омогућавамо грађанима да замене прозоре, врата и котлове и да поставе соларне панеле. На тај начин грађани имају боље и квалитетније услове у својим домаћинствима, ниже рачуне за екектричну и топлотну енетгију, а за државу и читаво друштво, на овај начин, води се брига о очувању животне средине, рекла је министарка Михајловић.
Она је такође истакла да је за читав подунавски округ веома важна обнова и улагање у саобраћајну и енергетску инфраструктуру. У претходних пет година у саобраћајну инфраструктуру у подунавском округу уложено је око 7 милијарди динара, а само у општину Смедеревска Паланка 2 милијарде динара. Министарство за ову годину обезбедило више од 220 милиона евра за улагања у пројекте енергетске ефикасности.
Председник општине Никола Вучен захвалио је потпредседници Владе и министарки Зорани Михајловић истакавши да је ово седми долазак министасрке у Смедеревску Паланку. Он је такође рекао да је задовољан одзивом грађана за коришћење субвенција за замену столарије и позвао оне који нису, да конкуришу ове године.
У општини Смедеревска Паланка одбрено је 184 пријаве грађана за замену столарије, а до сада су радови завршени у 50 домова. Од укупно 20 милиона динара, колико је планирано за ову намену, биће утрошено 15.141.814, 38 динара.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *