КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ И УЧЕНИЦИ СРЕДЊИХ ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ СИДЕ

У организации Канцеларије за младе, а у сарадњи са средњим школама и уз подршку општине Смедеревска Паланка,  јуче је  обележен  Светски дан борбе против сиде. У великој сали Скупштине општине том приликом  приређен је  пригодан информативно – едукативни програм који су припремили ученици средњих школа, а посебно тим вршњачких едукатора Средње школе „Жикица Дамњановић“, смера медицинска сестра – техничар. -Као будући медицински радници, ученици су припремили  брошуре и упитнике за своје вршњаке, инфо паное као и драматизациј, а све то  уз помоћ и подршку Маше Станишић,  Весне Милановић и Јелене Павловић,  у оквиру блок наставе из предмета здравственог васпитања, рекао је Бојан Антић из Канцеларије за младе.

-Обележавањем Светског дана борбе против сиде дајемо подршку онима који су оболели од ове опаке и још увек неизлечиве болести. Апелујемо на све да те људе не треба дискриминисати, нити обележавати и занемаривати, јер они имају иста права на живот као и сви ми. У виду скеча смо објаснили колики је значај да будемо упућени у ову болест и које су мере превенције да се не би заразили, истакла је Николина Стојадиновић ученица медицинске школе.

Главна сестра болнице „Стефан Високи“, Сенка Воркапић  је на скупу поделила значајне информације о овој тешкој и опакој болеасти.

-Брига о здрављу јесте један велики део националне стратегије за младе до 2025. године. Канцеларија за младе добар део својих активности усмерава ка очувању и побољшању здравстевног стања младих особа, оваквим и сличним активностима, рекао је Антић и захвалио  средњим школама на сарадњи, ученицима и професорима који су директно учествовали у припреми овог програма и општини Паланка на логистичкој подршци уз поруку -Млади чувајте се и будите здрави.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *