ВУЧЕН УРУЧИО ПОКЛОН ВАУЧЕРЕ МАЈЦИ ПРВОРОЂЕНЕ БЕБЕ У 2024. ГОДИНИ

Председник општине Никола Вучен посетио је породилиште ОБ „Стефан Високи“ и уручио поклон мајци прворођене бебе у 2024.
Вучен је навео да локална самопурава наставља сет мера популационе политике успостављен 2021.године, па и ове 2024.године. Прво дете рођено 1. јануара добија 120.000 динара помоћи.
Новина која је најављена је да ће друго дете у породици на рођењу добити 60 хиљада динара и још 60 када напуни годину дана.
-Данас смо уручили поклон ваучере мами Јелени која је на свет донела прву бебу у овој години, девојчицу Миу. Ове године прва рођена беба је и друго дете у породици тако да смо поклонили ваучер на 120.000 динара за прву бебу у Новој години као и ваучер на додатних 120.000 динара за друго рођено дете у породици. То је још једна од мера популационе политике коју спроводимо на нивоу наше општине пратећи политику Владе Републике Србије и државе. Држава Србија по рођењу другог детета у породици једнократно исплаћује 115.132,00 динара и 306.388,00 (24 месечне рате по 12.766,00 динара) што укупно, укључујући и средства које општина издваја, износи 541.520,00 динара за друго дете рођено у Смедеревској Паланци, изјавио је Вучен.
Приликом посете породилишту, он је уручио и поклон који послао председник Србије Александар Вучић намењен запосленима у паланачком породилишту.
-Данас смо и у име председника Републике Александра Вучића уручили запосленима у породилишту поклон и новогодишњу честитку коју им је он лично упутио. Овакав гест председника Републике је још један доказ да држава брине о свим грађанима једнако, а посебно о онима који раде племенит и уједно веома одговоран посао, реако је Никола Вучен.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *