ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ЗА ПРЕДСТАВУ “ШТА ЈЕ СОБАР ВИДЕО”

Представа Градског позоришта из Смедеревске Паланке „Шта је собар видео“ британског писца Џоа Ортона, у режији Павла Јозића, била је на програму другог такмичарског дана 13.Репасаж међународног фестивала у Убу.
Представа је постављена као водвиљ у којој се брзо смењују радње и реплике, тако да на моменте може изазвати смех код публике, али сам почетак интегралног текста који каже да смо сви ми луди, а они које сматрамо лудим нису, говори о томе да се она суштински може читати другачије.

Након награде за глумца вечери, коју је добила Сања Дојчиновић, још једно признање стигло је за ансамбл  Градског позоришта. Комад „Шта је собар видео“ награђен је за визуелни идентитет.

За најбољу представу у целини 13. Репасаж феста, позоришне смотре најуспешнијих аматерских ансамбала са простора некадашње Југославије, која је вечерас завршена на Убу, проглашена је „Антигона у Њујорку“ у продукцији Kултурног друштва „Лошки одер“ из Шкофја Локе, чији је редитељ Матјаз Шмалц добио и награду за режију ове драме Јануша Главацког.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Култура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *