СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ПО ХИТНОМ ПОСТУПКУ- ИЗБОР НОВИХ ЧАЛНОВА ОПШТИНСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ У СТАЛНОМ САСТАВУ

Данас је одржана последња седница Скупштине општине Смедеревска Паланка у овом сазиву, на којој је, поред осталог, донета Одлука о разрешењу и именовању чланова и заменика Општинске изборне комисије у сталном саставу. На основу нових изборних закона које је донела Народна скупштина Републике Србије, Закон о избору народних посланика, Закон о избору председника Србије и Закон о локалним изборима, прописано је да скупштине општина и градова донесу Одлуку о именовању нове изборне комисије.
Изборну комисију за општине мање од 50.000 бирача, у које спада општина Смедеревска Паланка, чине председник и шест чланова, заменик председника и шест заменика чланова. У раду изборне комисије учествују и секретар и заменик секретара без права одлучивања, а именују се на предлог председника Скупштине.
У паланачком парламенту постоје две одборничке групе, Српска напредна странка и одборничка група са четири одборника, Ивица Дачић-Социјалистичка партија Србије-Драган Марковић Палма – Јединствена Србија. Одборникча група Српске напредне странке, која је бројнија, поред чланова и заменика предложила је и председника и заменика председника Општинске изборне комисије. За председника је изабран Данило Лабус, а за његовог заменика Игор Симић. За чланове су изабрани Милан Тркља и Весна Лах, а за њихове заменике Предраг Ђурић и Воја Тодоровић.
На предлог друге одборничке групе, за чланове су изабрани Слађан Аџић, Зоран Стевановић и Катарина Ранковић, а за њихове заменике Милан Илић, Александар Марковић и Снежана Савић.
На предлог начелника Општинске управе за члана изборне комисије у сталном саставу из редова запослених, изабран је Јован Стојковац, а за његовог заменика Виктор Стојићевић.
На предлог председника Скупштине општине за секретара Општинске изборне кмисије је изабрана Данка Богуновић, а за заменика секретара Гордана Костић.
На седници је донета Одлука о измени и допуни Одлуке о безбедности саобраћаја на путевима општине Паланка, усвојен је предлог Одлуке о приоритетним областима од јавног интереса општине Смедеревска Паланка за 2022. и 2023. годину у којима ће се подстицати пројекти од јавног интереса које реализују удружења, предлог Одлуке о финансирању наставника разредне наставе ангажованог за обављање образовно-васпитног рада у продуженом боравку ученикау ОШ „Никола Тесла“ у Голобоку за друго полугодиште ове школске године, као и предлог Решења о утврђивању економске цене Програма васпитања и образовања у ПУ „Чика Јова Змај“ за 2022. годину.
Одборници су на седници Скупштине усвојили програме пословања ЈКП „Водовод“, ЈКП „Паланка“ и ЈП „Паланка развој“ за 2022. годину, као и средњорочни план пословне стратегије и развоја ЈКП „Водовод“ за период 2022 – 2024. године.
ВУЧЕН: Хвала свима на сарадњи и надам се да ћемо се видети већ на наредном скупштинском заседању након избора
На последњој седници Скупштине општине Смедеревска Паланка, у овом сазиву, председник општине Никола Вучен изразио је захвалност одборницима на преданом раду, истрајности, одговорности и заједничком одлучивању.
-У последње четири године, скупштина у овом сазиву, захваљујући вама, одборницима, донела је много добрих одлука које су доношене у складу са законом и нашим циљевима, да грађанима наше општине омогућимо што боље услове за живот у односу на године из нас, рекао је Вучен.
Он је захвалио и председнику скупштине и општинским службеницима који су вредно радили на припремању одлука за свако скупштинско заседање.
-Можемо са пуним правом да будемо поносни на све што смо у ове четири године урадили. Паланка је добила доста тога уз велико помоћ Владе Србије, ресорних министарстава, а посебно председника државе Александра Вучића. Даљи опоравак наше општине мора бити настављен, и сигуран сам у то да ћемо радити још више и боље. Остало је још моного посла, недовршених пројеката које треба у наредном периоду реализовати. Поменући пројекта „Чиста Србија“ којим добијамо причкључке на водоводну и канализациону мрежу за више од 90 одсто домаћинстава општине. То је једа велика инвестиција посебно важна за мештане сеоских месних заједница. У последње четири године урадили смо много на реконструкцији путне инфраструктуре, око 90 километара регионалних путева, а остало је да изгадимо још око 40 километара, што нас очекује у наредном периоду. Сигуран сам да ће ове четири године, које остају из нас, бити упамћене по инвестицијама, отварању фабрике и улагању у путну инфраструктуру што је нашој општини било неопходно. То претходи даљем индустријском, туристичком и сваком другом развоју општине, рекао је Вучен обраћајући се одборницима.
Такође је истакао је прошлу недељу обележило изадавање грађавинске дозволе за наставак реконструкције болнице и изградње Здравственог центра. -Дозвола је издата од старане наше општинске управе. Овом приликом се захваљујем нашим службеницима који су једним тимским радом, за само четири дана, издали грађевинску дозволу. Таква ажурност радника општинске управе је за сваку похвалу и мислим да смо једна од ретких општина у Србији, која на овако ефикасан начин ради и функционише. Захваљујем начелнику општинске управе и свим одељењима који су учествовали у томе, рекао је председник оштина на последњој седници општинског парламента уочи локалних избора.
Вучен је на крају свог излагања још једном захвалио одборницима који су учествовали у раду и одлучивању на скупштинским заседањима, али и одборницима опозиције који нису присуствовали седницама и учествовали ураду. – Вероватно да нисмо били вредни њихове пажње, али, да су долазили могли су много тога доброг да чују и науче.
-Хвала свима на сарадњи и надам се да ћемо се видети већ на наредном скупштинском заседању након избора. Сигуран сам да ће СНС представити грађанима своје досадашње резултате и залагања, али и своје планове за наредни период. Као што је председник Александар Вучић рекао: наша једина граница јесу наши снови, и нека тако и буде, рекао је Вучен.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво, Политика.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *