САОПШТЕЊЕ ПУ СМЕДЕРЕВО- ПРЕДАЈА ОРУЖЈА ОД ДАНАС И У МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА

Полицијска управа у Смедереву, у оквиру акције предаје нерегистрованог оружја, која је, на основу наредбе министра унутрашњих послова, на снази до 8. јуна ове године, планира активности у циљу пружања помоћи грађанима да се што лакше и брже одазову овом позиву.

У том смислу, у наредном периоду планирано је присуство полицијских службеника са специјалним интервентним возилом “марица” у свим селима на територији града Смедерева и општина Смедеревска Паланка и Велика Плана.

С обзиром на велику површину Подунавског округа и удаљеност села од полицијских станица, грађани ће на овај начин моћи да полицији предају оружје у свом месту, по објављеном распореду, како би уштедели време и трошкове доласка у седиште Полицијске управе у Смедереву или у Полицијске станице у Смедеревској Паланци и Великој Плани.

Полицијски службеници Полицијске станице Смедеревска Паланка ће бити стационирани испред канцеларија месних заједница, по следећем распореду:

четвртак,

11. мај9-14 сати, Азања
14-19 сати, Грчац

петак, 12. мај

9-14 сати, Мала Плана
14-19 сати, Водице

Грађани који нерегистровано оружје предају до 8. јуна, неће кривично одговарати, нити сносити било какве последице, а не морају доказивати ни порекло оружја.

Позив се односи на све врсте оружја, аутоматско и свако друго оружје, минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју су грађани противправно држали.

О следећим терминима и локацијама, јавност ће бити благовремено обавештавана.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *