САОПШТЕЊЕ КОМАНДАНТА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Комадант Штаба за ванрдне ситуације Никола Вучен обратио се јавности саопштењем за јавност које преносимо у целости:
“Поштовани суграђани,
Због надолажења подземних вода и подизања нивоа воде на Кубршници, који је још увек јако висок, на извориштима „Булине воде „ и „Сингер“, који гравитирају поред реке Кубршнице, превентивно смо све бунаре на овим извориштима искључили са водоводне мреже.
Током читаве ноћи пратили смо ситуацију и око 5 и 30 смо уочили могући проблем са подземним водама. Одмах смо превентивно реаговали да бисмо сачували бунаре.
Иначе, град се са ова два изворишта у највећој мери снабдева пијаћом водом, 120 литара у секунди, тако да у овом тренутку се располаже са малим количинама воде са наших изворишта. Тренутно су сви резервоари пуни, а град ће се снабдевати са само 40 литара у секунди и то са наших осталих изворишта. Ове количине нису довољне за уредно водоснабдевање града.
Све ово смо предузели због тога што се последњих година доста улагало у ревитализацију бунара и желимо да их сачувамо од евентуалних кварова. У сваком сличају, надамо се да ће се ситуација до краја дана стабилизовати и да ће вода полако почети да се повлачи.
Молим грађане за разумевање због новонастале ситуације, и за рационално коришћење воде за пиће.
Дежурне екипе надлежних служби су на терену и обавештаваћемо јавност, путем медија, о даљем развоју ситуације.
До тада апелијем на суграђане да заједно покушамо да превазиђемо ову новонасталу ситуацију. Пратите упутства кризног штаба, а за све информације или евентуалне проблеме на располагању сам вам на броју телефона 063 332 335, као и дежурни у Кризном штабу 026 317 087″.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *