РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА – МИХАЈЛОВАЦ

Данас су почели радови на комплетној ревитализацији регионалног пута Смедеревска Паланка – Михајловац у дужини од 20 километара. Овај регионални правац радиће се од краја булевара Краља Петра Првог на Колонији, улицом Црвене армије кроз села Грчац, Голобок и Влашки До. Инвеститор радова је предузеће „Путеви Србије“, а извођач радова предузеће „Аутопутеви Србије“. Укупна вредност радова овог великог и веома значајног пројекта за нашу општину је око 900 милиона динара са ПДВ-ом.
Овај регионални пут, како је раније било најављено, требало је да се ради у дужини од 12 километара. Сагледавши значај овог путног правца, који спаја општину Смедеревска Паланка и град Смедерево, одлучено је да се реконструкција ради у дужини од 20 километара.
У оквиру премера радова који је урадило предузеће „Путеви Србије“ није планирана изградња тротоара од улице Црвене армије до скретања за Ново старо гробље. У овом делу града неопходна је изградња тротоара због густе насељености и деце која похађају оближњу школу. Из тог разлога локална самоуправа је обезбедила додатних 10 милона динара за изградњу тротоара.
-Председник Србије Александар Вучић је још једном показао да и поред веома тешке ситуације у свету и великих притисака који су усмерени на нашу земљу, да је државник који брине о развоју и напретку своје државе, једнако и о већим и мањим срединама. Председник Вучић све што је обећао и најавио реализовано је у рекордном року. Данас се наставља реконструкција путне инфраструктуре у нашој општини, и зато му дугујемо велику захвалност, изјавио је председник општине Никола Вучен након обиласка радова.
Вучен је потсетио да је у протекле четири године председник Вучић општину Паланка посетио пет пута, да је у том прериоду релизовано много инфраструктурних пројеката који су нашу општину довели до видног опоравка и развоја и стварању услова за бољи и квалитетнији живот свих наших суграђана.
Please follow and like us:
Posted in Uncategorized, Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *