РЕБАЛАНСОМ БУЏЕТА СРЕДСТВА УВЕЋАНА ЗА ВИШЕ ОД МИЛИОН ДИНАРА

Данас је одржана тридесета Седница Скупштине општине Смедеревска Паланка на којој је, поред осталог, усвојен Предлог Одлуке о ребалансу буџета за 2021. годину. Ово је четврти ребалан буџета у 2021. години. Планирани буџет је износио 1.523.589.000 динара. Овим ребалансом буџет је увећан за 1.178.854 динара.
-Додатна средства добијена су од Министарства културе, Министартсва за рад, запошљавање, социјална и борачка питања и тражили смо средтва из текуће буџетске резерве чију уплату очекујемо током децембра. Овим ребалансом планирали смо буџетску резерву у износу од око 7,5 милиона динара, што ће моћи да користе директни и индиректни корисници који немају довољно средства за доспеле обавезе до краја године, рекао је начелник финансија, Милан Тркља, образлажући Предлог ребаланска буџета.
Тркља је предложио одборницима да усвоје буџет у целини, како би већ од сутра Одељење за финансије могло да примени информациони систем извршења буџета.
-Свакодневно се ради на новим платформама, а од 2022. године ступана снагу нови закон који подразумева електронске фактуре које смо у обавези да пратимо, рекао је на крају Тркља.
На данашњој седници Скупштине општине одборници су усвојили Предлог извештаја буџета за период јануар – септембар 2021. године, Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о реализацији буџета у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите који се финансирају из средстава наменског транфера за 2021. годину, као и Предлог о измени Одлуке о начину и висини расподеле средстава за новорођено прво дете у породици и прворођену децу у Новој години.
Већином од 36 гласова за, усвојене су измене и допуне програма пословања, коришћења субвенција и измене и допуне финансијских планова јавних предузећа и установа чији је оснивач локална самоуправа.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *