РАСПИСАН ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ КУЋА И СТАНОВА У СМЕДЕРЕВУ

Град Смедерево је расписао Јавни позив за доделу бесповратних средстава грађанима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији града Смедерева. За ове потребе из буџета града издвојено је  10 милиона динара, а субвенција ће бити у износу од 50%.

-Радићемо на енергетској ефикасности у нашем граду, а све у циљу здравије животне средине, а то је  један од приоритета нашег рада. Конкурс ће биће доступан на званичној страници града и трајаће 21 дан, изјабио је градоначелник Јован Беч

Претходно је  у Министарству рударства и енергетике потписан уговор са министарком Зораном Михајловић о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа који спроводи Град Смедерево.

-Град Смедерево је уз подршку државе препознао значај уградње соларних панела ради смањења потрошње енергије на националном нивоу, нижих рачуна домаћинстава и здравије животне средине. Хвала Министарству рударства и енергетике, као и министарки Зорани Михајловић што ће омогућити да се побољша еколошка слика Смедерева од чега ће грађани имати највеће бенефите., навео је Беч приликом потписивања уговора.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *