ПРЕДСТАВА “РУЧНИ РАД” ВЕЧЕРАС У 19 САТИ У ЦЗК СМЕДЕРЕВО

Представа „Ручни рад“ у продукцији Установе културе Вук Стефановић-Караџић, коју је према делу француског писца Жан Клод-Даноа режирао Милан Нешковић, биће изведена у Великој дворани Центра за културу Смедерево у уторак, 29. децембра са почетком у 19 сати. У глумачкој постави ове представе су Дара Џокић, Исидора Минић и Бранка Шелић.

Представа „Ручни рад” говори о положају жена које не примећују да су жртве свог окружења, супружника, укућана, комшија, људи на послу. Оне стичу јаку и искрену емпатију према другим женама, а губе је према сопственом животу. Ова црнохуморна представа расветљава три женска принципа.

Први принцип представља жене које препуштају другима да решавају све њихове проблеме, јер су их убедили да су саме за то неспособне.

Други принцип обухвата жене којима је наизглед све јасно, које презиру мушкарце, посвећене су борби за права жена, али деле погрешне и бесмислене савете и решења, јер не знају да се изборе са проблемима у својој кући па измишљају свој живот суперхероине прикривајући тако сопствену немоћ.

У оквиру трећег принципа сусрећемо несрећне жене које никада нису имале никакав физички контакт са мушкарцем, које сви убеђују да су због тога благословене, а оне ипак жуде за мушким додиром, загрљајем и љубављу… Оне пате и сажаљевају себе до те мере да постају потпуно непривлачне било ком мушкарцу, а скривају се у религиозности, која је још једна фасада.

Цена улазнице је 200 динара.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *