ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ ОТВОРИО ФАБРИКУ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Свечаном церемонијом у Смедеревској Паланци званично је отворена фабрика Кјунгшин Кејбл Јуроп.

Обележавању отварања фабрике и пуштању производног погона у рад присуствовали су председник Србије Александар Вучић, генерални директор компаније Кјунгшин Кебл Јуроп ,Чео Јае Кеун, Његова екселенција Хјонг-ћан Че амбасадор Републике Кореје у Србији, председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, као и представници дипломатског кора и локалних и републичких власти.

 

Изградња ове фабрике, трајала је нешто мање од шест месеци и један је од показатеља све већег интересовања инвеститора из Републике Кореје за проширењем сарадње са Републиком Србијом. Након свих извршених припрема, сертификација, обуке запослених и израде прототипова, фабрика  данас је званично пустила свој погон у рад, спремна да освоји европско тржиште.

Кјунгшин Кејбл Јуроп је део Кјунгшин  групе, чија се постројења налазе у бројним државама широм света, укључујући Кину, Сједињене Америчке Државе, Мексико, Пољску, Јужну Кореју и друге државе. Након фабрике у Пољској, ово је једина фабрика у Европи ове компаније која има за циљ да европским произвођачима и добављачима батерија за електрична возила испоручи еколошке аутомобилске компоненте.

Отварањем фабрике у Србији, компанија Кyунгсхин је успоставила систем којим ће ефикасно одговорити на захтеве потрошача и тржишта локализујући секторе као што су истраживање и развој, производња, продаја и сервис у Европи, која је један од три водећих тржишта у свету поред Сједињених Америчких Држава и Кине. Кјунгшин Кејбл Јуроп, Смедеревска Паланка производиће делове за електричне батерије аутомобила високе технологије.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Економија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *