НОВИ НАМЕШТАЈ ЗА СВЕ ВРТИЋЕ ПУ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“

Средствима локалне самоуправе обезбеђен је нови намештај за  опремање свих вртића ПУ „Чика Јова Змај“. Тим поводом председник општине, Никола Вучен обишао је вртиће  сагледавајући тренутно стање у коме се налазе и какви су услови, а све у циљу обезбеђивања што квалитетнијег  боравака деце у њима.

У вртићу „Сунце“ у Кусатку борави преко деведесеторо деце , од јаслене до припремне групе. Најмлађа група броји четрнаесторо полазника. Јаслена група у овом вртићу оформљена је први пут прошле године. Деца бораве у малом простори и неопходно је проширење вртића. Председник Општине, Никола Вучен обишао је вртић „Сунце“ приликом уручења новог намештаје за опремање соба и у разговору са директорком, Гордана Јанојлић разговарао о проширењу овог објекта.

-Деца су наше највеће благо. У Кусатку ове године уписан рекордан број малишана који похађају ову предшколску установу. Највише малишана у најмлађој групи , њих 14 у овом тренутку борави у условима који тренутно нису адекватни за толико велики број малишана. Покушаћемо да што пре нађемо решење да проширимо капацитете и омогућимо нашим малишанима још боље услове. Наша посета је била поводом опремања вртића намештајем , заменили смо стари намештај новим. Почели смо од сеоских вртића и наредних неколико дана обићи ћемо све вртиће на нашој територији. План је да до краја године заменимо комплетан намешта који укључује нове столице, столове и ормаре за дечије креветића. Намештај који се тренутно користи је стар преко 35 година и никада није обнављан, изјавио је Вучен.

Ове године урађена је  комплетна реконструкција централне кухиње у вртићу „Плави чуперак“ за коју је средства определило Mинистасртво државне управе и локалне самоуправе. Укупна вредност пројекта је 44.608.439,00 динара. Средства која додељује министарство износе 29.000.000 динара, а остала средства предвиђена су буџетом локалне самоуправе.

-Као одговорна власт радићемо нa томе да помажемо, развијамо и оспособљавамо и сва друга обданишта у нaшој општини и повећавамо капацитете како би свако дете могло да проведе своје детињство на један пристојан и савремен начин, достојан времена у коме живимо, навео је председник Општине, Никола Вучен.

Please follow and like us:
Posted in Пројекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *