НЕМА РАЗЛОГА ЗА БРИГУ- РЕДОВНО ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ТОКОМ ЧИТАВОГ ЛЕТА

Тропски летњи дани нису угрозили водоснабдевање на територији општине Смедеревска Паланка. Постројења у ЈКП „Водовод“  раде пуним капацитетима.  Из фабрике за производњу и пречишћавање воде  испоручује се преко 130 литара воде у секунди, што задовољава потребе потрошње у летњем периоду.

Велика су искушења, неки кажу да нас намерно греју да виде хоћемо ли да попустимо. Други  једва чекају да кажу да јеПаланка опет у рестрикцијама и без воде, али свакако то су само нечије покварене жеље. Оно што је наша реалност је да Паланка има уредно водоснабдевање и у овим, до сада, најтоплијим данима који су пред нама, изјавио је председник општине, Никола Вучен.

Он је истакао да ЈКП „Водовод“ функционише без проблема и да производи преко 130 литара воде у секунди.
-Желим да вас обавестим да је тренутна потрошња воде око 135  литара у секунди. Сви бунари раде пуним капацитетима и за сада све протиче уобичајено. Радници ЈКП „Водовод“ раде у три смене и прате стање наших изворишта у сваком тренутку. Захваљујем им се  на преданом раду и борби за своју установу.

Вучен је апеловао на грађане да, и пред уредног водоснбдевања, рационално троше воду из градског водовода.

-Такође бих апеловао на грађане да не заливају баште градском, пијаћом  водом и не троше воду беспотребно, поготово када су температуре овако високе. Појединим љубитељима Паланке, који прижељкују рестрикције воде, поручујем да  имамо воде  да снабдевамо још једну Паланку, изјавио је председник општине.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *