Михајловићева: Пут Смедеревска Паланка – Велика Плана биће реконструисан до новембра

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је радове на реконструкцији државног пута Велика Плана – Смедеревска Паланка и поручила да држава улаже у путеве у свим деловима Србије јер је циљ да се сваки округ и општина у Србији развијају.

“Колико држава улаже у путеве и железницу толико брзо се и развија, и зато улажемо у ауто-путеве, у државне, као и у локалне путеве. Основна ствар за сваку општину је да створимо услове за нормалан живот, а то значи да има добар пут, енергетску и комуналну инфраструктуру, да могу да долазе инвестиције и да људи остају ту да живе”, рекла је Михајловићева.

Она је рекла да је овај пут важан због везе са Коридором 10 и да радови морају бити завршени до новембра.

Она је додала да се у Подунавском округу улаже око 1,4 милијарде динара у одржавање путева и око две милијарде динара у рехабилитацију заједно са Светском банком. “Важно је да се уређују путеви, али је важно и да сви поштују прописе и возе безбедно”, додала је она.

Начелник Подунавског округа Небојша Павловић рекао је да је изведена трећина радова на реконструкцији и да ће ово бити један од најбезбеднијих путева у округу. “Овај пут је и доказ да дата обећања испуњавају”, рекао је он.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен захвалио је председнику Србије и Влади што чине све да се ова општина брже развија и додао да је урађено све што је договорено приликом посете председника Србије и посете потпредседнице Владе Подунавском округу.

Председник општине Велика Плана Игор Матковић рекао је да први пут грађани овог дела Србије имају осећај да имају коме да се обрате и да неко брине о њима.

Генерални директор ЈП “Путеви Србије”, Зоран Дробњак, рекао је да реконструкција овог пута није рађена 30 година и да ће сад бити решена захваљујући подршци председника Србије и Владе Србије.

Вредност радова на реконструкцији деонице Велика Плана – Смедеревска Паланка је 447 милиона динара са ПДВ-ом, а извођач радова је предузеће “Србијааутопут”.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ВЛАДЕ
МИНИСТАРСТВО ГРАЂЕВИНАРСТВА,
САОБРАЋАЈА И ИНФРАСТРУКТУРЕ
ПРЕС СЛУЖБА

Please follow and like us:
Posted in Вести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *