МИНИСТАР ЂОРЂЕВИЋ У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВУ

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Смедерево где је разговарао са новопостављеним градоначелником Јованом Бечом о плановима за побољшање услова живота грађана овог града и тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Министар Ђорђевић истакао је да је Смедерево годинама повољна дестинација за инвестиције, с обзиром на свој добар положај, те да ће сигурно у наредном периоду бити повећан број нових инвеститора, што ће допринети још већем запошљавању у овом граду.

„Веома је важно да се успостави добра сарадња и комуникација Министарства са новим градоначелником одмах на почетку његовог мандата. Такође, Смедерево мора да сарађује и са околним градовима, јер ће се на тај начин омогућити и довођење нове радне снаге. Приоритет Владе Србије јесте обезбеђивање нових радних места и бољих услова за живот и рад свих грађана наше земље. Када имате стручну и образовану радну снагу, која је задовољна условима у којима ради, просперитет целе државе је загарантован“, рекао је Ђорђевић.

Министар је напоменуо и да је са градоначелником разговарао и о начинима за спречавање даљег ширења корона вируса, као и о тренутном стању у Геронтолошком центру у којем је у једном тренутку било случајева заразе.

„Руководство Геронтолошког центра је поступало у складу са свим мерама које је донео Кризни штаб за спречавање заразне болести Covid-19 Владе Републике Србије и ресорно министарство и у том погледу, пропуста није било. Овај вирус је нажалост немогуће у потпуности контролисати и поред свих спроведених мера. Кризном штабу смо доставили и списак свих установа у којима ће се по приоритетима одвијати  вакцинисање, чим вакцина буде стигла у Србију“, рекао је Ђорђевић.

 

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *