МИНИСТАР ВЕСИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ПУТУ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА- МИХАЈЛОВАЦ

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић са својим сарадницима данас је обишао радове на реконструкцији пута Смедеревска Паланка – Михајловац у дужини од 20 километара.
-Данас је завршен стоти километер укупне реконструкције државних путева у нашој општини. Пут Смедеревска Паланка – Михајловац је од великог значаја за све наше суграђане ,али и за читав Подунавски округ. Никада се у овој мери није улагало у развој општине Смедеревска Паланка, а посебно у путну инфраструктуру, колико у последњих пет година. Свих 100 километара урађених путева повезали су Смедеревску Паланку са коридором 10 и донели велику предност за даљи развитак и просперитет, изјавио је преседник општине Никола Вучен који је са министром Весићем обишао радове на овој деоници пута.
“Срећан сам и поносан када видим сваки пут који смо урадили, а овај од Смедеревске Паланке до Михајловца, дуг више од 20 километара, и вредан преко седам милиона евра, посебно је важан, што најбоље показује задовољство људи који овде живе”, рекао је Весић.
Он је истакао и да ће, на молбу општинског руководства почети да се ради и пут до Мале Плане.
-Данас смо са министром Весићем разговарали и о будућим пројектима који ће бити реализовани у нашој општини. Радови на реконструкцији пута за Малу Плану почеће у наредних неколико дана, а очекује нас и реализација пројекта брзе пруге . Овде ће се градити нова Железничка станица, а стара ће бити реконструисана и претворена у музеј. Радови на изградњи брзе пруге почеће следеће године и биће завршени 2028. године. Такође смо договорили да Паланка идуће године уђе у пројекат „Чиста Србија“ где ће се градити преко 150 километара канализационе мреже са постројењем за пречишћавање воде, рекао је Вучен.
-Када све то саберемо, онда је јасно зашто Србије не сме да стане и зашто је важно да на овим изборима подржимо даљи развој Србије и политику председника Александра Вучића, закључили су Весић и Вучен на крају.
Министар Горан Весић на крају данашње посете Смедеревској Планци посетио је домаћинство породице Игњатовић у Влашком Долу.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *