МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ ПОСЕТИЛА ГРАД СМЕДЕРЕВО

Град Смедерево је на основу посебног закључка Владе Републике Србије добио 35 милиона динара за конверзију котларнице Сењак са мазута на гас.

На овај начин биће решен  дугогодишњи проблем загађења ваздуха у Смедереву,истакао је градоначелник, Јован беч. Он је навео да  ће се наставити даље ангажовање града на пољу заштите животне средине, јер је циљ да деца расту у здравом животном окружењу. Такође, посебно се захвалио Министарству за заштиту животне средине и министарки Ирени Вујовић на указаном поверењу и подршци коју даје грађанима Смедерева.

Скупштине града Смедерева претходно је донела  одлуку о изради плана детаљне регулације за градску топлану, и тренутно се ради на изради пројекта за конверзију котларнице са мазута на гас у улици Милоја Ђака.

Само три дана након потписивања закључка, град Смедерево посетила је министарка за заштиту животне средине, Ирена Вујовић, која је са градоначелником Смедерева, Јованом Бечом обишла котларницу на Сењаку. Наком тога,  у Градској управи Смедерево потписали су уговор везан за замену исте котларнице са мазута на гас у вредности од 35 милиона динара. Поред тога, град Смедерево је, захваљујући Министарству за заштиту животне средине, добио и еко-чистилицу која не производи аерозагађења и омогућава дезинфекцију терена, као и 120 контејнера.

Министарка Вујовић је рекла да јој је изузетна част да седи поред градоначелника једне локалне самуправе која води рачуна о екологији свог града и о здрављу својих грађана. Такође, нагласила је да ће сарадња на пољу екологије у Смедереву бити настављена, и похвалила локалну самоуправу јер се од почетка године пријавила на све пројекте које је расписало Министарство за заштиту животне средине. Градоначелник Јован Беч се у има града Смедерева захвалио министарки Вујовић и Министарству  за заштиту животне средине на указаном поверењу и подршци коју дају да Смедерево буде еколошки чист град.

 

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *