ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОПРЕДЕЛИЛА ДВА МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОБНОВУ ХРАМОВА

Локална самоуправа сваке године из општинског буџета издваја средства намењена црквеним општинама на територији општине Смедеревска Паланка. –У складу са могућностима, општина Паланка помаже обнову богомоља, а Српска православна црква и општина имају исти циљ- да нам цркве заблистају на радост свих верника.
За 2020. годину из буџета смо издвојено два милиона динара за обнову храмова, изјавио је председник општине, Никола Вучен приликом потписивања уговора са старешинама храмова за којје су средства опредељена.

У име цркве у Башину уговор је потписао протојереј- ставрофор Раденко Гавриловић, храма Светог Преображења, протонамесник Драган Икић, и у име цркве у Ратарима, јереј Милош Никодијевић. За цркву у Башину издвојено је 500.000 динара, за обнову цркве у Ратарима 1.000.000, и за паланачки храм Светог Преображења Господњег 500.000 динара.
Одлука о расподели средстава донета је са старешинама храмова и намесником Јасеничким, протојерејем ставрофором, Велибором Ранђићем, а уз благослов епископа шумадијског Јована.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *