ДУНАВ ФИЛМ ФЕСТ ОД 20. ДО 25. АВГУСТА У СМЕДЕРЕВУ- СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ НА СМЕДЕРЕВСКОЈ ТВРЂАВИ

Четврто издање Дунав Филм Феста биће одржано од 20. до 25. августа ове године у Смедереву.

Церемонија свечаног отварања почиње 20. августа у 20 часова на Смедеревској Тврђави дуго очекиваним филмом „Нечиста крв – Грех предака“ редитеља Милутина Петровића.

Фестивал ће током шест дана бити одржан и у Центру за културу Смедерево, на броду Пристан, као и локацији Карађорђев Дуд. Поред ових локација, програм фестивала биће пропраћен и онлајн.

Биће представљено чак 30 остварења а трочлани жири у саставу Младен Совиљ, филмски и позоришни глумац, Ана Мариа Росси, редитељка и Емир Ћатовић, глумац, одлучиваће о награди “Дунавска лађа” за најбољи филм.

Поред награде „Дунавска лађа“, филмови ће се такмичити и за награде за најбољи сценарио, режију и глумачко остварење.

Главни програм обухвата десет остварења, од којих ће се 8 филмова такмичити за Гранд Приџ фестивала – „Дунавска лађа“. Поред домаћег остварења „Нечиста крв – Грех предака“ који свечано отвара 4. Дунав Филм Фест, у такмичарском програму наћи ће се и филм „Плави Цвијет“ редитеља Зринка Огресте, немачко остварење Доминика Графа „Фабиан“, драма бугарско-француске копродукције „Жене плачу“, као и „Коначни извештај“, „Тереза 37“, „Извештај Аушвица“ и „Твој сам човек“.

Филм „Небеса“ редитеља Срђана Драгојевића званично ће затворити Дунав Филм Фест.

За најмлађу публику припремљено је пет фантастичних остварења која ће се сваког дана од 21. до 25. августа с почетком у 19:30 часова приказивати на локацији Карађорђев Дуд.

Цена улазнице за такмичарски програм на Тврђави износи 200 динара и укључује обе пројекције филма током једног дана, док је улаз на осталим локацијама слободан.

Број места у Малом Граду је ограничен и пројекције ће се одржавати уз поштовање свих прописаних здравствених мера.

Please follow and like us:
Posted in Култура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *