ГРАД СМЕДЕРЕВО ИЗДВАЈА 6 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ

Град Смедерево је

У циљу подстицања образовања ученика и студената градска управа  је  расписала Јавни позив за доделу финансијске помоћи ученицима и студентима на територији Града Смедерева. За подстицање образовања ученика и студената на територији Смедерева за школску 2020/21. годину, Град је Одлуком о буџету града Смедерева обезбедио новчана средства у износу од 6.000.000,00 динара.

Између осталог, издвојена су финансијска средства за пет ученика са инвалидитетом; тридесет студената првог и другог степена студија који су у претходној школској години имали најмању просечну оцену 7,00;  петнаест студената првог и другог степена студија који су у претходној школској години имали најмању просечну оцену 9,00; пет студената првог и другог степена студија са инвалидитетом; петнаест ученика средњих школа II, III и IV разреда који су у претходној школској години имали најмању просечну оцену 4,00 и десет ученика средњих школа II, III и IV разреда који су у претходној школској години имали најмању просечну оцену 4,75 и освојили једно од прва три места у индивидуалној конкуренцији на републичком или међународном такмичењу.

Како је градоначелник Смедерева Јован Беч истакао, подстицање образовања ученика и студената у нашем граду је један од приоритета локалне самоуправе, тако да ће ова пракса и у будуће бити настављена, јер су млади, вредни и амбициозни људи будућност нашег града и државе.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *