БАЛЕТ НА КУЛТУРНОМ ЛЕТУ Гала вече са балетским звездама, први пут у Смедеревској Паланци

Трупа Константина Костјукова, првака балета Народног позоришта, балетског педагога и кореографа – у пуном саставу и у пуном сјају – приредила је гала вече, на коме су наступиле наше познате балетске звезде: Татјана Татић, Јовица Бегојев и Јован Веселиновић – прваци балета, и солисти балета, Теодора Спасић и Милица Јевић Дрндаревић.
Упркос невремену напољу, паланачка публика је у башти биоскопа Културног центра уживала у добро компонованом програму, у оквиру кога су изведене познате деонице из „Лабудовог језера“ и „Крцка Орашчића“, Пјотра Иљича Чајковског, „Дон Кихота“, Лудвига Минкуса, и савремених балета, „Ко то тамо пева“, Вокија Костића, и „Краљице Марго“, Горана Бреговића.
Гала вече, у извођењу наших најпознатијих уметника, одушевило је публику у Смедеревској Паланци, у којој никада до сада није изведен прави балетски програм.
Културно лето је потврдио да и у унутрашњости постоје не само љубитељи балета, него и публика која уметност игре прихвата на први поглед, разумевајући изражајна средства и специфичну наративну структуру ове уметности.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Култура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *