АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНО КОРИШЋЕЊЕ ВОДЕ ИЗ ГРАДСКОГ ВОДОВОДА

Резервоари ЈКП „Водовод“ у овом тренутку су на 50 процената попуњености. За снабдевање града пуштено је 145 литара воде у секунди што је до сада највећа потрошња икада забележена на подручју града.
Због повећане потребе за водом због високих температура, али и активности као што су наводњавање пољопривредних површина, заливање зелених површина, пуњење индивидуалних резервоара, бунара и базена, поливање и хлађење плочника, тераса и дворишта и слично, представљају ненаменску и нерационалну потрошњу воде за пиће и све наведено за последицу има слабији притисак у вишим деловима града.
Апелујемо на све грађане да воду из градског водовода користе рационално и искључиво за пиће , хигијену и основне потребе у домаћинству, иначе ће ЈКП „Водовод“ морати да уведе дневне рестрикције.
Одељење за инспекцијске послове Општинске управе од данас излази на терен и кажњаваће сваки вид непотребне и нерационалне потрошње воде. Молимо суграђане да имају разумевања и да овај апел схвате озбиљно, саопштено је из ЈКП “Водовод”.

Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *