САВЕТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ПРЕДЛАЖЕ КРАЋЕ РАДНО ВРЕМЕ КАФИЋА И КЛУБОВА

На иницијативу Министарства унутрашњих послова, Полицијске станице у Смедеревској Паланци, председник општине и председник Савета за безбедност, Никола Вучен сазвао је седницу Савета по хитном поступку на којој је разматрано унапређење безбедности грађана, деце, младих, а првенствено малолетних лица. Седници су присуствовали начелник полицијске станице, судија за прекршаје, директор Центра за социјлни рад, сви директори основних и средњих школа, републички и општински инспектори.

На седници је истакнуто да након анализе стања, када је реч о јавном реду и миру на подручју општине Смедеревска Паланка , у ужем центру града, од укупног броја извршених прекршаја и кривичних дела са елементима насиља, већина случајева догодила се у раним јутарњим сатима од стране лица која су под утицајем алкохола. У току 2019. године, утврђено је да су прекршаји извршени , у већини случаја, у угоститељским објектима и на улици испред угоститељских објеката, и то у дане викенда. Чланови Савета једногласно су прихватили иницијативу за Предлог Одлуке о промени Одлуке радног времена угоститељских објеката на територији општине Смедеревска Паланка. Предлог одлуке подразумева смањење радног времена свих угоститељских објеката, петком и суботом од 06:00 до 00:00, осталим данима од 06:00 до 23:00, ноћни клубови од 21:00 до 02:00 часа после поноћи. Овај предлог упућен је члановима Општинског већа на разматрање. Уколико чланови прихвате предлог, он ће бити прослеђен Скупштини на усвајање.

-Сарадња Комуналне инспекције општине Смедеревска Паланка и припадника Министарства унутрашњих послова Полицијске станице у Паланци је на завидном нивоу. Редовно се контролише рад већег броја угоститељских објеката, а радници полицијске станице, као примарни орган задужен за контролу успостављања јавног реда и мира, својим присуством превентивно делују. На данашњој седници Савета за безбедност, разматрали смо Предлог одлуке о измени одлуке рада угоститељских објеката на територији општине Смедеревска Паланка, и то: петком и суботом до 00:00, осталим данима до 23:00, ноћни клубови до 02:00 часа после поноћи. Такође смо предложили да се на свим малопродајним објектима, трафикама, маркетима, бензинским станицама, забрани продаја алкохолних пића од 22:00 часа, свим данима. На овај начин желимо превентивно да делујемо на негативну појаву нарушавања јавног реда и мира као и на евентуално извршење кривичних дела, рекао је председник општине, Никола Вучен у изјави за медије. У поменутим случајевима, нарушавања јавног реда и мира и кривичних дела са елементима насиља, нажалост, учесници су били и малолетници. Да би се успело у овој намери и превентивно деловало на безбедност свих суграђана, морају и родитељи, у великој мери, да се укључе, сложили су се чланови Савета за безбедност. На седници је формирана Радна група коју ће чинити, поред представника Министарства унутрашњих послова полицијске станице у Паланци и представници образовних установа, родитељи и ученици. У наредном периоду у ужем и ширем центру града биће појачано присуство полицијских службеника

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *