ПОЧЕЛА НАСТАВА ЗА УЧЕНИКЕ ПРЕКО РТС-А

Министар просвете, науке и технолошког развоја у Влади Републике Србије Младен Шарчевић најавио је да ће квалитет наставе на даљину, која је јутрос почела за основце на каналу РТС 3, бити подигнут на виши ниво од наредне недеље, када је у плану да се укључи и РТС 2.

Шарчевић је у изјави за Радио-телевизију Србије (РТС) објаснио да ће ове недеље ученици од првог до седмог разреда имати по два часа дневно који ће трајати по пола сата, док ће ученици осмог разреда имати три часа дневно.

Он је најавио да се за следећу недељу планира да у наставу на даљину, поред програма РТС 3 и РТС Планета, буде укључен и РТС 2, чиме би се подигао квалитет наставе за по један час, тако да би ђаци од првог до седмог разреда имали по три часа, а осми разред четири часа дневно.

Министар је нагласио да је канал РТС Планета оптерећен због великог интересовања ђака и родитеља, нагласивши да се због тога размишља о укључивању и неких других портала.

Данас ће, како је најавио, бити донета одлука о томе да један од родитеља деце до 12 година буде ослобођен и да може да ради од куће, што ће помоћи школски систем.

Завод за унапређење образовања и васпитања направио је платформе са алатима које наставници могу да користе, навео је Шарчевић и додао да се часови тренутно снимају за општеобразовне предмете, а укључивањем РТС 2 биће снимљени часови за све предмете.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial