МИНИСТАР МАРТИНОВИЋ У ПОСЕТИ СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: ОВДЕ СЕ ВИДИ ВЕЛИКИ НАПРЕДАК

 Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетиo je данас Смедеревску Паланку.
Посета је почела радним састанком у кабинету председника општине, коме су, поред министра, присуствовали и начелница Подунавског управног округа др Јасна Аврамовић, председник општине Никола Вучен, заменица председника општине Ђурђина Младеноивић, председница Скупштине општине Радмила Радисављевић, помоћник председника општине Миољуб Радовановић и начелница Општинске управе Гордана Костић.
Министар Мартиновић је изразио задовољство што је посетио Смедеревску Паланку и похвалио рад руководства на челу са председником општине Николом Вученом који је показао спремност да ради и да се бори за напредак своје општине и унапреди живот грађана.
-Имао сам прилику да од председника општине и његових сарадника чујем који су то проблеми са којима се суочавају, али и да чујем која су то достигнућа која су остварена у протеклом периоду. Морам да истакнем да се види велики напредак у развоју општине. Министасртво за државну управу и локалну самоуправу као и сва друга министарства стоје на располагању општини Смедеревска Паланка и Подунавском управном округу, јер ово је крај у који вреди улагати , ово је један од најлепших делова Србије који има много потенцијала, вредних и честитих домаћина, а и значајних страних инвестиција, рекао је министар Александар Мартиновић у изјави за медије.
У пратњи председника општине Николе Вучена министар је обишао централну кухињу ПУ „Чика Јова Змај“ која је реконструисана средствима министарства. У реконструкцију је укупно уложено око 50 милиона динара, а Министарство за државну управу и локалну самоуправу издвојило је 29. милиона динара. У новој кухињи дневно се припреми више од 2.500 оброка за децу која похађују све вртиће и основне школе са територије општине. Стара кухиња није мењана ни иновирана више од 40 година, тако да је две трећине апарата за припрему хране за децу било ван употребе. Мартиновић је приликом обиласка кухиње рекао да је ово један од најлепших пројеката Министарства.
-Овде је, на моје велико задовољство, инсталирана најсавременија опрема за припрему хране за децу која бораве у вртићима. Како ми је председник рекао овде се припрема храна без додатка уља и користи се најсавременија технологија припремања хране. Овде се, у што смо се и сами уверили, посебно води рачуна о хигијени и ово је заиста један инпресиван објекат. Све ово показује да добрим радом и сарадњом министарства и локалне самоуправе могу да се постигну одлични резултати који су у корист читаве локалне заједнице, рекао је министар Мартиновић.
Министар Мартиновић је обишао и Јединствено управно место у холу зграде општине које је 2020. године реконструисано и приведено намени захваљујући средствима Министарства државне управе и локалне самоуправе.
Он је рекао да је Јединствено управно место од велике користи грађанима јер скраћује различите административне процедуре и олакшава посао људима који раде у Општинској управи.
-У име општине и у своје лично име захваљујем министру на овако брзој реакцији и посети нашој општини, будући да смо радни састанак у министарству имали пре само неколико дана. Драго ми је што и сам министар може да се увери у све оно што смо урадили у претходном периоду. Један од највећих пројеката које смо спровели, захваљујући Министарству за државну управу и локалну самоуправу, је управо реконструкција кухиње у предшколској установи. Тиме смо показали да бринемо о свим грађанима наше општине, а посебно о деци. Данас смо разговарали и о новим пројектима. Наиме, Министарство сваке године расписује конкурсе и даје шансу локалним самоуправама да конкуришу и да на тај начин релизују разне пројекте. Ми смо конкурисали за средства за реконструкцију дела улице Првог српског устанка у центру града. Ту смо предвидели и замену комплетне електро и водоводне инсталације. Надамо се да ћемо успети у нашој намери и да заједно са министарством спроведемо још један велики пројекат. Захваљујем министру на данашњој посети, Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу на великој помоћи, јер је Паланка заједно са њима показала и доказала да су могући резултати, рекао је председник општине Никола Вучен.
Овом приликом министар Мартиновић је обишао и доњи део главне улице у Смедеревској Паланци за чију реконструкцију општина конкурише за средства из Буџетског фонда Министарства.
Председник општине Никола Вучен је том приликом показао министру идејно пројектно решење новог изгледа доњег дела улице Првог српског устанка за чију реализацију је општина аплицирала код Министасртва.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *