У ПАЛАТИ СРБИЈА ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О ПОДСТИЦАЈУ ЗАПОШЉАВАЊА ВИСОКООБРАЗОВАНИХ РОМА И РОМКИЊА У ОПШТИНИ СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА

Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, у сарадњи са ГИЗ-ом и партнерима Канцеларијом за Инклузију Рома АП Војводине и Удружењем ромских студената, покренуло је програм „Подстицање запошљавања високообразовних Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе“. Програм се реализује у оквиру пројекта „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“, који у нашој земљи спроводи Немачка развојна сарадња. Данас је у Палати Србија, заменица председника општине Смедеревска Паланка, Ђурђина Младеновић потписала меморандум о сардањи. Овим меморандумом стекли су се услови за запошљавање Станоја Симића, дипломираног економисте, који ће стећи радно искуство у Одељењу за финансије општинске управе у наредних осам месеци.
Програм „Подстицање запошљавања високообразовних Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе“, конципиран да омогући запошљавање високо образованих Рома и Ромкиња у јединицама локалне самоуправе у струци за коју је стечена академска и струковна врста квалификације, односно шести и седми ниво квалификације.
Програма ће трајати осам месеци, од 01. августа 2022. године до 31. марта 2023. године, а на јединицама локалне самоуправе је да обезбеде радно ангажовање на пословима који одговарају стручној спреми сваког лица укљученог у реализацију програма.
Please follow and like us:
Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *