ПАЛАНЧАНИН ЗОРАН ИЛИЋ ОСВОЈИО ВРХ АРАРАТА

Застава Србије, Смедеревске Паланке и ПОСК Јасеница завијориле су се на врху Арарата на 5137 метара клада је члан ПОСК Јасеница из Смедеревске Паланке, Златан Илић, заједно са групом од једанаест планинара из Румуније, Хрватске и Србије, предвођени искусним планинаром Зораном Павловићем Паћом, рано јутрос успео је да освоји највиши врх Арарата на висини од 5137м.
Ово је велики успех Паланчанина Златана Илића, и највиши врх који је икада до сада испењао неки члан Јасенице. До данас то је био Монт Блан, савладан седамдесетих година прошлог века, а сада је граница високо померена на 5137 метара, управо захваљују и Златану Илићу.

Експедиција је седам дана, корак по корак, полако али сигурно, сигурним кораком ишла напред, да би се коначно рано јутрос, 16.септембра 2020. године, на самом врху завијорила српска застава, као и застава Смедеревске Паланке и Јасенице.
Очекујемо да по повратку у Паланку дочекамо Златана онако како то доликује, и чујемо много више из прве руке, а за сада само да кажемо његове прве утиске које смо добили путем интернета.
-На последњи успон кренули смо један час иза поноћи, из кампа 2 на 4150 метара. На сам врх изашли смо у 05:20 часова, где смо сачекали и излазак сунца. Позитивна осећања и понека суза радосница осванула су на мом лицу, а помисао да ћу ово по повратку моћи да поделим са породицом и пријатељима, ме је учинила још срећнијим“, каже Златан.
Председник општине Смедеревска Паланка , Никола Вучен честитао је Илићу на изузетном успеху: -Браво Златане, данас си исписао део своје и наше историје, која ће заувек бити забележена као вредан јубилеј. Идемо даље!

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *