ОДРЖАН САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА И ВЕЛИКА ПЛАНА:актуелна ситуација у заједничком предузећу „Морава“ и изградња прихватилишта за животиње

Председници општина Смедеревска Паланка и Велика Плана, Никола Вучен и Игор Матковић, присуствовали су јуче обележавању славе цркве у Великом Орашју. Након тога, у кабинету председника Вучена, у општини Смедеревска Паланка, одржан је заједнички састанак представника обе општине. Председници, са својим сарданицима, разговарали су о актуелној ситуацији везаној за водоснабдевање општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, заједничком предузећу ЈП „Морава“, и изналажењу могућности за заједничко обављање комуналне делатности зоохигијене и изградњи прихватилишта за животиње на подручју две општине.
-Данас сам са председником општине Велика Плана, Игором Матковићем, присуствовао обележавању славе цркве у Великом Орашју. Овој цркви великоплањанске општине, браничевске епархије, припадају и верници из села Мала Плана које се налази на триторији општине Смедеревска Паланка. То је још један разлог због којег негујемо добре суседске односе са нашим пријатељима из Велике Плане. Са председником Матковићем покренуо сам и питање изградње цркве у Малој Плани, где ћемо затражити благослове владика браничевске и шумадијске епархије.
Након тога одржали смо састанак у општини Смедеревска Паланка поводом два веома важна питања за обе општине. Састанку је присуствовао и народни посланик и председник СО Велика Плана, Душан Марић. Наиме, разговарали смо о актуелној ситуацији везаној за водоснабдевање општина Велика Плана и Смедеревска Паланка, заједничком предузећу ЈП „Морава“, и изналажењу могућности за заједничко обављање комуналне делатности зоохигијене и изградњи прихватилишта за животиње на подручју две општине.
Општина Смедеревска Паланка и Велика Плана су две братске општине које се ослањају једна на другу. Велику захвалност упућијем представницима општине Велика Плана на досадашњој сарадњи у нади да ћемо, пратећи политику председника Александра Вучића, у будућности омогућити још боље услове за живот наших суграђана, изјавио је председник општине Смедеревска Паланка, Никола Вучен , након завршеног састанка.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *