БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ПРЕДШКОЛЦЕ

Председник Општине, Никола Вучен, поделио 400 бесплатних уџбеника за припремни наставни програм, које ће добити сваки предшколац ПУ „ Чика Јова Змај “. Уз ове креативне, едукативне и свеобухватне радне свеске, малишани ће успешно савладати основе писмености, али и математику, познавање природе и друштва и развој говора. У њима су обједињени разноврсни садржаји неопходни за савладавање вештина и знања приликом припрема деце за полазак у школу.

Директорка предшколске установе, Гордана Јанојлић, овим путем, захвалила се локалној самоуправи на дивном гесту, који ће омогућити развој и напредовање сваког детета, док су предшколци кратком приредбом и рецитацијом поздравили председника Општине, и тако улепшали ову посету.

– Ово је само један мали део помоћи локалне самоуправе Предшколској установи „ Чика Јова Змај “ и нашим малишанима. У оваквим тренуцима је значајно помоћи, пре свега родитељима, а затим и васпитачима. Овај вид литературе ће сигурно допринети да предшколци брже савладају градиво за полазак у школу. Надам се да су и родитељи задовољни. Сходно буџету Општине, помажемо и помагаћемо колико можемо. Желим да захвалим свим васпитачима на мерама које спроводе у својим групицама и на великој одговорности – изјавио је председник Општине, Никола Вучен, а на питање како се одвијају и да ли се поштују превентивне мере у школама које су недавно отпочеле са радом, рекао је:

– За сада се мере свуда поштују. Из дана у дан пратимо епидемиолошку ситуацију, како на нивоу наше Општине, тако и читаве Србије. Ако дође до било какве промене, путем медија ћемо обавестити наше суграђане и родитеље ђака. Иако све функционише у најбољем реду, свесни смо да увек постоји један вид ризика. Драго ми је да су и наши ђаци озбиљно схватили целокупну ситуацију и да се придржавају свих мера.

Please follow and like us:
Posted in Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *