ОДРЖАНИ МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА У АЗАЊИ

Протеклог викенда у Азањи је одржана манифестација „Михољски сусрети села“ под називом „Меморијал палим борцима са Кошара и Паштрака“.
Манифестација је почела поменом палим борцима у Азањи, полагањем венаца на обележје палим борцима са Кошара, као и откривање табле са називом „Борцима са Паштрака“.
Скупу су присуствовали јунаци са Kошара и Паштрика, генерал Водосав Kовачевић председник Републичког одбора СУБНОР-а Србије, генерал Новак Ђукић из Републике Српске, председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен, представник Војске Србије командант касарне у Смедеревској Паланци мајор Бојан Гајић, рањени и одликовани војник из наше општине Владан Бајкић, непосредни учесник у борбама потпуковник Драган Јелић из Азање као и други уважени гости и пријатељи.
Манифестација је настављена и у селима општине Паланка, Баничини, Башину, Влашком Долу, Голобоку и Селевацу где ће се одржати спортска такмичења и културне вечери.
На овогодишњим Михољским сусретима свечано је приказан филм „Хероји 125. Моторизоване бригаде“ и представљен зборник „Сазвежђа 21“.
Завршна свечаност уприличена, другог дана одржавања манифестације, у парохијском дому у Азањи уз промоцију књиге посвећене борциома са Кошара и Паштрака у организацији Месне заједнице.
Прва манифестација „Михољски сусрети села“ која је ове године одржана 30. и 31. октобра у Азањи, реализована је под покровитељством Министарства за бригу о селу и општине Смедеревска Паланка.
Please follow and like us:
Posted in Вести, Друштво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *